אם הארגון ירגיש שההצלחה וההתקדמות של העובדים שלו הם בעצם ההצלחה וההתקדמות של הארגון כולו, אז החיבור של העובדים בתמורה יהיה משמעותי בהרבה.
לשם כך אני מציעה 3 טרנדים שכדאי לאמץ בארגון שיעזרו לטאלנטים שלנו להתפתח וגם להרגיש שהארגון ממש רוצה שהם יצליחו ויתקדמו:
- פיתוח אישי כשירות לעובד DaaS – Development as a service: כמו ששחקני פוטבול שוכרים חברה שבוחנת את הביצועים שלהם ועוזרת למקסם אותם, צריך לקחת את העובדים המוכשרים ולספק להם שירות של התפתחות אישית בעזרת קואוצ’ר. אנחנו מצפים מהמנהלים שלנו להיות גם מאוד מקצועיים וגם חונכים טובים. אבל לא כולם יכולים להיות גם וגם ואז השאלה שתמיד נשאלת היא מה יותר חשוב? ואני אומרת בואו נמקד אותם בלהיות מקצועיים ובואו ניקח קואוצ’רים אמיתיים כדי שילוו את האנשים שלנו ויעזרו להם להשתפר ולהתמקד. חברות לדוגמא שמיישמות את זה: חברת Culture Amp יש מאמן אישי שעוזר להתמקד בהשגת יעדים מקצועיים או אישיים. הנה לינק לפוסט נחמד של ה- CEO שלהם.
- מסלול קריירה אישי : אנשים מתחילים לחפש עבודה או תפקיד אחר כשהם מרגישים שמיצו את מה שיש להם ללמוד בתפקיד הנוכחי. חברת Digital Ocean לקחו את זה צעד קדימה והם בונים עם העובדים שלהם מסלול קריירה אישי. גם מבחינת לשים על השולחן את מה שהעובדים רוצים להשתפר בו וללמוד ולהתאים להם את הפרויקטים והתפקידים אבל גם להציע להם לעבור תפקיד כשמרגישים שעקומת הלימוד התייצבה. וגם מבחינת להציע מסלול קידום (תעשה עכשיו תפקיד כזה ואז תפקיד כזה). חברות לדוגמא שמיישמות את זה: חברת Digital Ocean שעוסקת בכלל בתשתיות בענן מייצרת לעובדים שלה Individual development planning להשגת יעדים אישיים.
- משוב מתמשך לעובד (וניהול שלו) Continuous Performance Management : קיים פער בין העולם המהיר והדינמי לבין המשוב השנתי או החצי שנתי. יתר על כן המשוב הזה נתפס כמעיק וקשה למילוי ומתיש ו”לך תזכור”. לעומת זאת אם נתפוס מהעובדים שלנו כלקוחות של הארגון וננהל עבורם CRM פנימי ונבצע באופן מתמיד מתן אתגרים ופידבק על הביצוע ונעקוב אחרי זה בצורה ברורה, נקבל תהליך הרבה יותר מהיר ואפקטיבי. חברות לדוגמא שמיישמות את זה: חברת General Electric הענקית עברה באופן מדורג לתהליך מתמיד של פידבק לעובדים. הם עושים את זה מדהים עם אפליקציה לכל המנהלים על מנת שיוכלו לספר באופן נוח וזמין על השיחות עם העובדים. זה הלינק לסיפור שלהם.
יש בכלל המון עשייה מרתקת כיום בתחום ה- HR. פוסטים נוספים יבואו בקרוב!
האם גם אתם אנשי אופרציה העוסקים בתהליכי עבודה, מתודולוגיות וכלים בעולמות הפיתוח וה- Revenue? אם כן, נשמח שתצטרפו לקבוצת Operations Leaders בפייסבוק.
מעניין! שתי מחשבות:
האחת טיפשית – איך לא הבאת את הדוגמא של “ביליונס” בתור חברה שיש בה מאמנת אישית לעובדים? זה הייצוג הקלאסי של התפקיד הזה, לא? ?
והשנייה ברצינות – משוב תמידי נשמע נחמד, אבל זה לא עלול גם להגביר את תחושת הפיקוח והניראות (במובן של “אני תחת זכוכית מגדלת”) של העובדים? אמנם כל הישג זוכה להתייחסות אבל זה גם מעצים את ההתייחסות לכל פאשלה שאפשר היה להחליק או לשים בפרופורציות במושב חצי שנתי…
היי.. לא יודעת למה לא חשבתי עליהם!
ולגבי השאלה השניה.. כיום משובים מבוססים על דוגמאות שזוכרים בדכ מהחודש האחרון ואירועים בבודדים שקרו מזמן . בעוד שהכוונה היא להעביר משוב נקודתי סמוך לאירועים. ומעבר לכך, צריך להיות בסטייט אוף מיינד של תיעוד אירועים משמעותיים , להעביר משוב בסמוך למועד האירוע ולא הרבה אחרי ולתת קונטקסט רחב יותר נניח אחת לחודש. מקווה שהבהרתי יותר איך בעיני זה צריך להיראות
ותודה רבה!!! התשובה שלך ממש מעניינת בעיני!!
Pingback: איך לגרום להתפתחות ולמידה אישית מתמדת? Personal Mastery – בלוג ני"ר – ניהול ברעש